ÇOCUKLAR İÇİN 10 FİZİKSEL AKTİVİTE

BU EGZERSİZLER NELERDİR? NE AMAÇLA YAPILIR?

Oyun Oynayan ÇocuklarPlaceholder

ÇOCUKLAR İÇİN 10 FİZİKSEL AKTİVİTE

ÇOCUKLAR İÇİN 10 HAREKET VE FİZİKSEL AKTİVİTE

Bu faaliyetler hareket odaklıdır. Çocuğunuzun bir miktar bastırılmış enerjisi olduğundan şüpheleniyorsanız, çocuklar için bu 10 hareket ve fiziksel aktiviteyi deneyin. İzmir Hatay Anaokulu Göz Bebeğim Anaokulu ‘nda bu ve buna benzer aktiviteler yaparız 

1. Hayvan Yürüyüşleri

Çocuklarınızın sıraya girmesini sağlayın ve ardından çeşitli hayvanları seslendirin. Daha sonra o hayvanın yürüyüşünü taklit etmeleri gerekir. Örneğin "At" dediğinizde, odanın içinde dört nala koşmaya başlarlardı.

2. Ahmet Dedi ki Oyunu

Bu, dinleme becerileri ve kaba motor için harika bir aktivitedir. İstediğiniz eylemleri yapabilirsiniz, bu aktiviteyi bu kadar ilgi çekici yapan da budur. Bu enerjinin bir kısmını dışarı atmak için çocuklarınızın zıplamasını, döndürmesini veya ellerini sallamasını sağlayın.

3. Dengeleme Yasası

Çocuklarınızın takip etmesi için yere kağıt, havlu, yastık gibi eşyalar koyun. Bir öğeden diğerine tek ayak üzerinde atlamalarını sağlayın. Bu onların denge ve koordinasyon becerileri üzerinde çalışacaktır.

4. Hareket Ettirin

Daha küçük yaşlarda (yürümeye yeni başlayan çocuk) çocuğunuzun en sevdiği şarkıyla birlikte bir ayağından diğerine geçmesini sağlayın. Başka bir seçenek, müzik temposuna uyarak atlamalarını, dönmelerini veya bir adım ileri gitmelerini söyleyin.

5. Denge Kirişi

Evinizde açık bir alana sahip bir yere bir bant şeridi koyun. Çocuğunuzun bant parçası üzerinde yürürken dengesini korumasını sağlayın. Daha sert bir şeye ihtiyaçları varsa, geriye, yana doğru gitmelerini veya hayvan yürüyüşü yapmalarını sağlayın!

6. Görünmez Top

Bu aktiviteleri içeride yapıyorsanız, top atmamak en iyisidir. Çözüm olarak hayal gücünüzü kullanın! Bu, aynı zamanda, bir topu yakalamak için gelişmiş koordinasyona sahip olmayan daha genç yaşlar için de mükemmeldir. Bu yüzden oturma odanızda dolaşın ve birbirinize top atıyormuş gibi yapın ve çocuğunuzun onu her seferinde benzersiz bir şekilde yakalaması gerekiyor !

7. Dayanıklılık Antrenmanı

Daha büyük çocuklar için bazı vücut ağırlığı egzersizleri yapmalarını sağlayın. Squat ve Lunges egzersizleri yapın. Hatta bunu arkadaşça bir rekabet haline getirebilir ve sizin veya çocuğunuzun daha fazlasını yapıp yapamayacağınıza dair küçük bir yarış yapabilirsiniz 

8. Engel Parkuru

Oturma odanızda bir engelli parkur yapın! Çocuklarınızın kanepeden koltuğa emeklemesini ve ardından diğer kanepeye yan adım atmasını sağlayın. Tıpkı Survivor yarışma programındaki gibi ve tabii daha basit ve tehlikesiz parkurlardan bahsediyoruz

9. Mini Yakalama

Küçük bir malzeme bulun (fasulye büyüklüğünde düşünün) ve çocuğunuzla yakalamaca oynayın. Daha küçük bir nesneyi yakalayabilmek çocuğunuzun el-göz koordinasyonu üzerinde işe yarayacaktır. Bu, görünmez top oyununa karşı gizli atışlarla çok daha yavaş olacaktır.

10. Dans Et!

Ailenizin en sevdiği şarkıyı çalın ve bu enerjiyi serbest stilde dans edin!