ÇOCUĞUNUZ OTOKONTROLÜ NASIL ÖĞRENİR ?

Çocuğunuza Kendini Kontrol Etmeyi Öğretmek

Otokontrolü Sağlayamayan ÇocukPlaceholder

ÇOCUĞUNUZ OTOKONTROLÜ NASIL ÖĞRENİR ?

ÇOCUĞUNUZA KENDİ KENDİNİ KONTROL ETMEYİ NASIL ÖĞRETİRSİNİZ ?

Çocuğunuza Kendini Kontrol Etmeyi Öğretmek

Otokontrol, bir ebeveynin, çocuğuna öğretebileceği en önemli karakteristik özelliklerdendir. Hepimiz tamamen kontrolden çıkmış gibi görünen çocuklarla okulda muhakkak karşılaşmışızdır. Çeşitli sebeplerden, evde uslu duran ve enerjisini sosyal ortamda atmaya çalışan çocukların ebeveynlerine, çocuğunun okuldaki durumu bildirildiğinde inanamıyor ya da inanmak istemiyor. Çünkü çocuğunun sosyal çevredeki tutumundan habersiz çok fazla ebeveyn var.

Hem otokontrol hem öz disiplin, yaşamın ileri safhalarındaki başarı ve tutum için oldukça önemli olan yaşam boyu süregelen bir öz düzenlemedir. Bundan dolayıdır ki, otokontrol çalışmalarına başlamak için asla erken değildir.

Olumlu Bir Örnek Olun

Çocukların gördüklerini, duyduklarını ve öğrendiklerini anımsamak çok önemlidir. Her şeyden önce, çocuğunuza kendini kontrol etmeyi öğretmek istiyorsanız, bunu önce kendiniz uygulamalısınız. Hiç kimse mükemmel değildir, ancak kendi sorunlarınızı kontrol etmek için gerçek bir çaba gösterin. Kimi zaman daha yumuşak bir sesle konuşabilecekken bağırırız. Çocuğumuzdan tamamen bağımsız bir konuda öfkelenmişizdir ve bunu kontrol etmekte yetersiz kalabiliriz fakat bu paha biçilmez öğretilebilir anı yaratın ve elinizden gelenin en iyisini yapmadığınızı ve bir dahaki sefere nasıl farklı davranacağınızı belirleyin.

Tutum Önemlidir

Çocuğunuza her durumda nasıl uygun davranacağını kendi davranışlarımıza özen göstererek öğretmek, çocuğun, her seferinde bir örnek almayı içselleştirmesinde büyük rol oynar. Bir kişinin veya çocuğun düzeltmeden sonra nasıl tepki vereceği, bir aksilik veya başarısızlık, hayatın tatsız durumlarını ne kadar iyi yöneteceklerini belirler. Çocuğunuzun belirli durumlarda nasıl davranmasını beklediğinizi açıklayın…

Çocuğunuza Sorumluluk Verin

Öz disiplin, tüm öz kontrolün anahtarıdır. Çocuğunuza kendini kontrol etme fırsatı vermedikçe maalesef onu nasıl sergileyeceklerini öğrenmelerine gerçekten yardımcı olamıyoruz.

Çocuğunuz, bakımının belirli bölümlerinden sorumlu olacaksa, evcil hayvan sahibi olmayı kabul edin. Bu, çocuğunuzun kendi kendini kontrol etme ve sorumluluk alabilme yetilerini geliştirme konusunda önemli bir adım olacaktır.

Çocuğunuzdan odasını düzenli tutmasını istemek, öz kontrol ve öz disiplini öğretmek için başka bir fırsattır. Siz söylemeden dişlerini fırçalaması da dahil olmak üzere her gün veya hafta belirli bir saatte belirli yükümlülükler yerine getirilmelidir.

s Olumlu öz kontrol ve gelişme gösterdiklerinde, cesaretlendirerek ve değişken aralıklı tarife ya da değişken oranlı tarife yöntemiyle ödüllendirerek pekiştirdiğinizden emin olun.

Sınırları Belirleyin ve Sonuçları Uygulayın

Sınırların açıkça anlaşıldığından emin olun. Yollarını bulamadıkları için ağlamak, öfke nöbetleri ve itaatsizlik kabul edilebilir davranışlar değildir. Sınırlar bir kez aşıldığında, sonuçların uygulanması gerekir. Kulağa sert gelebilir, ancak çocukların istedikleri zaman, istedikleri şeyi yapmalarına izin vermek, nihayetinde gerçek dünyada yaşamalarına yardımcı olmaz.

Çocuklar gerçekten çok isterler ve zorlandıklarında daha mutlu olurlar. Çocuklara harekete geçmeden önce durup düşünmeyi öğretmek, onlara öz kontrol, öz disiplin ve yaşamda başarı geliştirmeleri için argümanlar sağlar.

LİNK: https://egitimbilimlerinotlari.com/tag/degisken-aralikli-pekistirme/