ANAFİLAKSİ

Ebeveynler Gıda Alerjileri Konusunda Nasıl Güncel Kalır?

İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim AnaokuluPlaceholder

ANAFİLAKSİ

ANAFİLAKSİ

Alerjik bireylerin durumlarına ekstra özen göstermeleri gerekirken, başta çocuklar olmak üzere insanları güvende tutmak için toplumun farkındalığı ve desteği çok önemlidir. Proaktif planlar veya tedavi olmadan, alerjik reaksiyonun en şiddetli şekli olan anafilaksi ölüme bile neden olabilir.

Gıda alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilecek 160'tan fazla gıda vardır, ancak bunlardan sekizi en yaygın olanıdır.

Bu sekiz gıda, Gıda Alerjisi ve Anafilaksi Ağı'na göre tüm gıda reaksiyonlarının yüzde 90'ının köküdür. Bunlar aşağıdaki gibidir:

Daha fazlasını şurada görebilirsiniz:

Süt

Yumurtalar

Soya

Yer fıstığı

Balık

Kabuklu deniz ürünleri (örneğin yengeç, ıstakoz, karides)

Buğday

soya fasulyesi

Ağaç Kuruyemişleri (örneğin, badem, ceviz, cevizler)

Bu alerjiler yaşamı tehdit edici olabileceğinden, birçok okul bu tür alerjileri tesislerinden uzaklaştırarak yanıt verdi.

Fıstık ve ağaç yemiş alerjileri en yaşamı tehdit edici olabileceğinden, çoğu okulun artık tamamen “fındıksız” olma çabası içinde fıstık veya ağaç yemişleri içeren ürünlerle öğle yemeğine giriş konusunda katı kuralları ve politikaları vardır.

Yağların diğer nesneler üzerinde görünmeyen birçok çapraz kontaminasyonu vardır.

Anafilaktik çocukların ebeveynleri, güvenli olduklarından emin olmak için gıda etiketlerini okumayı öğrenirler, ancak fındıksız bir sınıf için öğle yemeği veya atıştırmalık paketleme konusunda yeni olan diğer ebeveynler için öğrenme eğrisi çok büyük olabilir. Doğum günü partileri planlamak veya çocuğunuzun anafilaksisi olabilecek arkadaşlarıyla oyun buluşmaları gibi okul sonrası etkinlikler bile birçok soru ve tereddüt doğurur.

Ebeveynler Gıda Alerjileri Konusunda Nasıl Güncel Kalır?

Proaktif olun! – Çocuğunuzun okulu ile iletişime geçin ve kaçınılması gereken yiyeceklerin bir listesini isteyin.

Çoğu okul, çocuğunuz başladığında bu bilgileri evinize göndermek için gayret gösterecektir.

Çocuğunuzun anafilaksi olan bir arkadaşı varsa, ebeveynleri ile iletişime geçin.

Aileleri için ürünleri her gün özenle araştırdıklarından ve çoğu zaman, çocuklarının birlikte oynadığı bir akran ailesinin de onları gözettiğine dair bir rahatlama duygusu yaşadıkları için, onlar gerçekten süregelen uzmanlardır.

Gıda Etiketlerini Okuyun - Birçok gıda şirketi, ürünlerinin fıstık içermediğini veya "fıstık içerebilir" olup olmadığını ön etikette özetleyen daha net etiketlerle ürünlerini üretiyor. Çocuğunuzun öğle yemeğiyle birlikte hangi ikameler gönderilebilir? Fıstık ezmesini seven ve öğle yemeği alternatifleri konusunda seçici olan çocukları olan ebeveynler için “WOWbutter” gibi soya ezmeleri tamamen güvenli bir alternatiftir ve orijinali gibi tada sahiptir.

Tüm çocukları kapsayan atıştırmalıkları paketlemeyi düşünün.

Alerjisiz Tabloya göz atın , ebeveynler, öğretmenler ve şefler için çok sayıda yemek tarifi, blog yazısı ve bilgi ile savunuculuk yapıyor ve eğitiyor.