Ahlaki ve Manevi Gelişim: Erdemlerimiz Projesi

İşte Okul Öncesi Erdemler Projesinden Bir Örnek:

Ahlaki ve Manevi GelişimPlaceholder

Ahlaki ve Manevi Gelişim: Erdemlerimiz Projesi

Ahlaki ve Manevi Gelişim: Erdemlerimiz Projesi

Başlığı okuduktan sonra kendinize “Erdem projesi nedir?” diye sorabilirsiniz. Sorduğunuz için mutluyuz! Erdem Projesi, sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de en iyiyi ortaya çıkarmaya çalıştığımız, hem pozitifliği teşvik eden hem de bütüncül bir programdır. Müfredattaki günlük etkileşimler ve basit stratejiler sayesinde çocukların gerçekte kim olduklarını belirleyip geliştiriyorlar. Ek olarak, yaşamın amacının bir amaca sahip olmak olduğunu aşılamayı amaçlıyoruz. Çünkü tanım gereği erdemler karakterimizin içeriğidir. Proje, zaten var olan bu erdemleri uyandırma ve her çocuğun içindeki en iyi yanlarını keşfetmesinin önünü açma amacı güder.

Erdemlerimiz Projesi

İşte Okul Öncesi Erdemler Projesinden Bir Örnek:

Ocak – Nezaket

Nezaket, kibar olmak ve görgü kurallarına uymaktır. Nazik konuştuğunuzda ve davrandığınızda, insanlar değer gördüğünü ve saygı duyulduğunu hisseder. İnsanları hoş bir şekilde selamlayın. Nazik olun. Toplumun en çok buna en çok ihtiyacı var. Nezaket hayatın sorunsuz gitmesine yardımcı olur.

Şubat – Aşk

Aşk, kalbinizi dolduran özel bir duygudur. Sevgiyi bir gülümsemeyle, nazik bir sözle, düşünceli bir davranışla veya sarılmayla gösterirsiniz. Aşk, insanlara ve eşyalara sizin için çok şey ifade ettikleri için özen ve nezaketle davranmaktır. Aşk bulaşıcıdır ve yayılmaya devam eder.

Mart – İşbirliği

İşbirliği, birlikte çalışmak ve yükü paylaşmaktır. İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim’ de çocuklar, işbirliğini öğrenir. İşbirliği yaptığımızda, tek başımıza yapılamayacak şeyleri yapmak için başkalarıyla birleşiriz. Herkesi güvende ve mutlu tutan kurallara uymaya hazırız. Birlikte harika şeyler başarabiliriz.

Nisan – Bakım

Önemsemek, sizin için önemli olan insanlara ve şeylere sevgi ve ilgi vermektir. İnsanları önemsediğinizde, onlara yardım edersiniz. Elinizden gelenin en iyisini yaparak, dikkatli bir iş yapıyorsunuz. İnsanlara ve nesnelere nazik ve saygılı davranıyorsunuz. Sevmek, dünyayı daha güvenli bir yer yapar.

Mayıs – Nezaket

Nezaket, akıllıca hareket etmek, yumuşak bir şekilde dokunmak, dikkatlice tutmak, sessizce konuşmak ve nazikçe düşünmektir. Kızgın veya incinmiş hissettiğinde, özdenetimini kullan. Birine zarar vermek yerine, barışçıl bir şekilde konuş. Dünyanın daha güvenli, daha nazik bir yer hale gelmesinde katkın olur.

Haziran – İyilik

Nezaket, umursadığını göstermektir, başkaları için hayatı daha iyi hale getirmek için bazı iyilikler yapmaktır. İnsanların ihtiyaçları konusunda düşünceli ol. Üzgün ​​olan veya yardımınıza ihtiyacı olan birine sevgi ve şefkat gösterin. Zalim olmak, eleştirmek veya alay etmek size cazip geldiğinde, bunun yerine kibar olmaya karar verin.

Temmuz – Dürüstlük

Dürüstlük doğru ve samimi olmaktır. Güven oluşturduğu için önemlidir. İnsanlar dürüst olduklarında yalan söylememelerine, hile yapmamalarına veya çalmamalarına güvenilebilir. Dürüst olmak, kendini olduğun gibi kabul etmek demektir. Sen kendine inanıp, açık ve güvenilir olduğunda, diğerleri de sana inanır ve güvenir.

Ağustos – Dostluk

Dostluk, iyi ve kötü zamanlarda arkadaş olmaktır. Diğer insanlarla ilgilenirsiniz ve onları hoş karşılarsınız. Eşyalarını, zamanını ve kendini paylaşırsın. Dostluk, yalnızlığın en iyi ilacıdır.

Eylül – Saygı

Nezaketle konuşarak ve davranarak saygı gösteririz. Başkalarına onurlu davranır ve ailemizin, okulumuzun ve ulusumuzun kurallarına saygı gösteririz. Kendine saygı duyarsan diğerleri de sana saygı duyar.

Ekim – Şükür

Şükür, sahip olduklarımıza şükretmektir. Öğrenmek, sevmek ve var olmak için bir şükran tutumudur. Her gün çevrenizde ve içinizde olan küçük şeyleri takdir edin. Pozitif düşün. Şükür memnuniyet getirir.

Kasım – Sabır

Sabır, sessiz bir umut ve her şeyin doğru olacağına dair güvendir. Şikayet etmeden beklersin. Zorluklara ve hatalara karşı hoşgörülü ve kabullenici olur, sonu başlangıçta hayal edersin. Hedeflerinize ulaşmak için sebat edersin. Sabır geleceğe bağlılıktır.

Aralık – Neşe

Neşe, içsel bir huzur ve mutluluk duygusudur. Her günün getirdiği hediyeleri takdir edersiniz. Neşe olmadığında ve eğlence durduğunda hayat enerjimiz düşer. Neşe, bizi çok üzgün hissettiğimizde ve zor zamanlarda ayakta tutar, bize kanat verir.