Küçük Sınıflar Neden İşe Yarar: Çocuk Girişimlerinin Avantajı

Öğretmenler ve öğrenciler çok daha etkili bir düzeyde iletişim kurabilir mi?

İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim AnaokuluPlaceholder

Küçük Sınıflar Neden İşe Yarar: Çocuk Girişimlerinin Avantajı

Küçük Sınıflar Neden İşe Yarar: Çocuk Girişimlerinin Avantajı

Çocuklar, başarılı olmak için ihtiyaç duydukları uygun en iyi ilgiyi gördüklerinde öğrenirler. Tahmin edebileceğiniz gibi, mücadele eden bir çocuk, uygun dikkat ve özen gösterilirse başarılı olabilir. O zaman daha küçük sınıf boyutlarının çocuklar için daha iyi öğrenme ortamları yaratması şaşırtıcı değil! Avustralya'daki Notre Dame Üniversitesi'nde yakın zamanda yapılan bir araştırma, daha küçük sınıf boyutlarının daha öğrenci odaklı öğrenmeye yol açtığını ve bu öğrencilerin akademik gelişiminin ana nedeni olduğunu öne sürüyor. Daha küçük sınıflardaki öğrenciler akademik olarak daha büyük sınıflardaki akranlarından daha iyi performans gösterdiğinde, ebeveynlerin seçimi netleşir ve bu, Childventures'ın avantajıdır.

Bir sınıf mevcudu küçülürse ne olur? Huffington Post makalesine göre, sınıf sayıları söz konusu olduğunda boyut önemlidir, küçük sınıf boyutunun faydaları şunlardır:

Daha İyi İletişim

Öğretmenler ve öğrenciler çok daha etkili bir düzeyde iletişim kurabilir, bu da bir öğrencinin ihtiyaçlarının daha kapsamlı bir şekilde ele alınmasına ve potansiyel sorun alanlarının daha hızlı keşfedilmesine olanak tanır. Bunun nedeni, öğretmenlerin dikkatlerini daha az öğrenciye yayabilmeleri ve her öğrenciye ihtiyaç duydukları ve hak ettikleri ilgiyi verebilmeleridir.

Bire bir

Hem mücadele eden öğrenciler hem de mükemmel olan öğrenciler bireysel ilgiye ihtiyaç duyarlar. İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim de daha küçük sınıflar, çocuğun tüm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için öğrencilerle ve ebeveynlerle bire bir odaklanma potansiyelini açar. Öğretmenler öğrencileri daha iyi tanır ve yaklaşımlarını ve ilgilerini buna göre şekillendirebilir.

Kişiselleştirme

Bir öğretmenin öğrencilerle daha kişisel bir ilişkisi olduğunda, o öğretmenin öğretim stillerini birlikte çalıştıkları öğrencilere uyacak şekilde ayarlaması daha kolay hale gelir.

Artan Grup Çalışması

Daha küçük sınıflar, çocukların birbirleriyle daha rahat hissetmeleri ve birlikte öğrenmelerini sağlamanın koordinasyonun daha kolay hale gelmesi anlamına gelir. Grup çalışması, çocukların birbirleriyle etkileşim kurmasını sağlamanın aktif bir yolu haline gelir.