Çocuklar İçin 5 İfade Aktivitesi

Çocuklar İçin İfade Aktiviteleri

İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim AnaokuluPlaceholder

Çocuklar İçin 5 İfade Aktivitesi

Çocuklar İçin 5 İfade Aktivitesi

Çocuklar genellikle duygularını anlamakta veya ifade etmekte zorlanırlar. Onlara duygularını nasıl ifade edeceklerini öğretmek, duygusal olarak istikrarlı bir yaşam sürmelerine yardımcı olacaktır. Sizin ve çocuklarınızın duygularını daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için yapabileceğiniz çeşitli etkinlikler vardır.

Çocuklar İçin İfade Aktiviteleri

Aşağıda, çocuklarınız için 5 kolay ifade etkinliği bulunmaktadır:

Kelime Kolajı

Rastgele seçilmiş kelimeler ve ifadeler o kadar rastgele olmayabilir. Harfleri, kelimeleri ve cümleleri kesmeleri için çocuklarınıza dergiler verebilir veya çalışmalarını boya veya pastel kullanarak serbest şekillendirmelerine izin verebilirsiniz. Bu aktiviteyi yapmak çocuklarınızın düşüncelerini kağıda dökmelerine yardımcı olacaktır.

Klasik bir aktivitedeki bu değişiklik, sizi veya bir öğretmeni, çocuklarınızdan duyguları gerçekleştirmelerini istemeye ve sonra onlara bu şekilde hissettiren şeyin ne olduğunu sormaya teşvik eder. Örneğin, Simon üzgün hissediyorsa, çocuklardan üzgün gibi davranmalarını ve ardından kendilerini ne zaman üzgün hissettiklerini söylemelerini isteyebilirsiniz.

Çizim ve boyama

Çocuklarınızın duygularını ifade etmek için yapabileceği birçok çizim etkinliği vardır. Bu, onlardan serbest biçimli doodle yapmalarını veya duygularını boyamalarını istemek kadar basit olabilir. Yaşlarına bağlı olarak, onlara kendi eleştirmenlerini çizmek gibi daha karmaşık çizim alıştırmalarına nasıl katılabileceklerini de gösterebilirsiniz. Çizim ve boyama söz konusu olduğunda seçim yapabileceğiniz birçok seçenek var.

Günlük Tutma

Çocuğunuzun yaşına bağlı olarak, günlük tutmak duyguları ifade etmenin ve onların neyi ve neden belirli bir şekilde hissettiklerini daha iyi anlamanın harika bir yolu olabilir. Çocuğunuz, kendisine mektup yazmak gibi basit günlük tutma etkinlikleri yapabilir veya daha verimli bir seçenek olacaksa, onlardan görsel bir günlük oluşturmasını isteyebilirsiniz.

Grup tartışması

Çocuğunuzun duygularını daha iyi ifade etmesi için katılabileceği birçok grup etkinliği vardır. Çocuğunuzdan gün ya da hafta içinde başına gelen olumlu ya da olumsuz bir olayı anlatmasını ve bunun ona nasıl hissettirdiğini sorabilirsiniz. Ayrıca üzgün, mutlu ya da kızgın yüzler gibi görsel öğeleri de dahil edebilir ve çocuğunuzdan, o yüzün neden o duyguyu hissettiğini düşündüğünü belirtmesini isteyebilirsiniz.

İfade etkinlikleri, çocuklarınızın duyguları hakkında daha fazla bilgi edinmenin harika bir yoludur ve aynı zamanda ne hissettiklerini ve neden hissettiklerini daha iyi ele almalarına yardımcı olur. İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim ile çocuklarınızın duygularını daha iyi ifade etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olacak birçok eğitim programımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizler ile iletişime geçin.