Çocuk Bakımında Sabrın Önemli Olmasının Nedenleri

Çocuk Bakımında Sabrın Önemli Olmasının Nedenleri

Çocuk Bakımında Sabrın Önemli Olmasının Placeholder

Çocuk Bakımında Sabrın Önemli Olmasının Nedenleri

Çocuk Bakımında Sabrın Önemli Olmasının Nedenleri

İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim, çocuk bakımı söz konusu olduğunda, çocuklarla kendi seviyelerinde bağlantı kurmak ve onlarla yakınlık kurmanın özel bir kişilik gerektirdiğini savunur. Örneğin, keşfetmek, oynamak, yaratıcı olmak ve ortalığı karıştırmak gibi küçük çocukların yapmaktan hoşlandığı şeyleri yapmaktan zevk almalısınız. Onlarla yerde oynamanız, gülümsemeniz ve size güvenebileceklerini hissetmeleri için samimi bir sevgi göstermeniz gerekir. Bunu yapmak için sadece çocukları sevmeniz değil, aynı zamanda yüksek bir sabrınız olması gerekir.

 

Çocuk Bakımında Sabrın Önemi

 

Çocuk bakımında, özellikle çok sayıda çocuk söz konusu olduğunda, sabrınızın günde birkaç kez test edilmesini bekleyebilirsiniz. Tekrar tekrar bez değiştirmekten, aynı hikayeyi 20. kez okumaya, çocuğa ayakkabısını defalarca bağlamayı öğretmeye kadar, sabırlı olmak yalnızca kaliteli çocuk bakımı sağlamak için değil, aynı zamanda akıl sağlığınızı korumak için de çok önemlidir.

 

İşte sabırlı olmak için başka nedenler:

 

İyi bir rol model olun

 

Çocuklar çevrelerindeki yetişkinlerin davranışlarını taklit ederek çok şey öğrenirler. Bu nedenle, kendinizi mümkün olan en iyi şekilde sunmanız önemlidir, böylece sadece iyi şeyleri taklit ederler. Her küçük şey için tekrar tekrar öfkenizi kaybederseniz, çocuklar bunun normal bir tepki olduğunu düşünecek ve kendi hayal kırıklıklarına benzer şekilde tepki verecektir. Bu, standart çocuk öfke nöbetlerine ektir.

 

Sizi Yanmaktan Koruyun

 

Çocuklara iyi bir rol model olmanın yanı sıra kendinize karşı sabırlı olmalısınız. Çocuk bakımı streslidir ve sabrınız defalarca test edilecektir. Her başına bir şey geldiğinde üzülürsen çabuk tükenirsin. Kendinizi bitkin hissedecek ve her gün başarabileceğiniz şeylerin sayısını sınırlayacaksınız.

 

Farklı Algılar

 

Çocukların algısının bir yetişkinin algısından çok farklı olduğunu unutmamalısınız. Bir çocuğun sizin gibi şeyleri kavramasını veya mantıklı kararlar vermesini bekleyemezsiniz. Doğru kelimeleri bulmak, tuvaleti kullanmak, bir gömleği iliklemek veya temel olduğunu düşündüğünüz herhangi bir şey de dahil olmak üzere, çocuğun kavraması için bir şeyi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir. Siz ve çocuğunuz birbirinizi ancak sabır ve tahammül ile anlayabilirsiniz.

 

Farklı Olayların Ciddiyetini Göstermek

 

Bir bakıcı olarak, pozisyonunuzu korumanız gerekecek. Küçük şeyler için öfkenizi kaybetmemelisiniz çünkü sonunda çok önemli bir şeye gerçekten kızacaksınız ve çocuk durumun ciddiyetini anlamayabilir.

 

Çocuk bakımının çizelgeler, rutinler ve öngörülebilirlik ile karakterize edildiğini unutmayın. Yine de beklenmedik olaylara veya krizlere sakince ve sabırla cevap verebilmeniz gerekiyor. Bu nedenle, öngörülemeyen olayların tüm gününüzü mahvetmesini önlemek için kendinize her zaman biraz esneklik sağlayın.