Beslenmenin Çocuklarda Öğrenmeyi İyileştirmesinin 5 Yolu

Beslenme Çocuğunuzun Çalışmasına Nasıl Yardımcı Olur?

Sağlıklı Beslenen Çocuk Placeholder

Beslenmenin Çocuklarda Öğrenmeyi İyileştirmesinin 5 Yolu

Beslenmenin Çocuklarda Öğrenmeyi İyileştirmesinin 5 Yolu

Çocuklarınıza verdiğiniz yiyecekler hem davranışlarını hem de öğrenme süreçlerini etkiler. Bunun yaygın bir örneği, çocuğunuzun çok fazla dondurma veya başka bir yüksek oranda şekerli yiyecek tükettikten sonra hiperaktif hale gelmesidir. Ama tıpkı çok fazla muamelenin aşırı enerjiye ve öfke nöbetlerine yol açması gibi, bunun tersi de doğrudur.

Beslenme Çocuğunuzun Çalışmasına Nasıl Yardımcı Olur?

Aslında birçok çalışma, dikkat eksikliği bozukluğu, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB), hiperaktivite ve diğer öğrenme ve davranışsal zorluklar teşhisi konan çocukların basit bir diyet değişikliği ile öğrenme ve davranış performanslarını iyileştirdiğini göstermiştir.

İşte beslenme alışkanlıklarının akademik başarıyı etkilediğine dair diğer bazı kanıtları:

Kahvaltıyı atlamak, öğrenciler arasında azalan bilişsel performansla (hafıza, uyanıklık, dikkat, problem çözme ve karmaşık görsel gösterimin işlenmesi gibi) ilişkilendirilmiştir.

Meyveler, sebzeler ve süt ürünleri de dahil olmak üzere belirli gıdaların yetersiz tüketimi, öğrenciler arasında daha düşük notlarla ilişkilendirilmiştir.

Kalsiyum, demir, çinko, yaprak ve A, B6, B12 ve C vitaminleri gibi belirli besinlerin eksikliği, öğrenciler arasında daha düşük notlar, geç kalma ve daha yüksek devamsızlık oranları ile ilişkilendirilmiştir.

Yetersiz gıda alımının neden olduğu açlık, öğrenciler arasında daha yüksek devamsızlık oranları, daha düşük notlar, odaklanamama ve bir notu tekrarlama ile ilişkilendirilmiştir.

Beyin işlevini geliştirmek için, beynin sağlıklı yiyecekler ve su ile yeterince beslenmesi gerekir. Bu da öğrencilerin daha kolay katılmalarını ve başarılı olmalarını sağlayacaktır. Doğru beslenme şunları içerir:

İyi Yağlar

Beyninizdeki katı maddenin yüzde 60'ı yağdan oluşur. İyi yağlar açısından zengin bir diyet, beynin bilgi alıp iletebilen ve diğer birçok kritik işlevi yerine getirebilen esnek, dinamik zarları korumasına yardımcı olur. Diğerlerinin yanı sıra balık, baklagiller, yağsız et ve yumurtada iyi yağlar bulunabilir.

Protein

Proteinler, sinir yolları oluşturan ve beyninizdeki nöronlar için yapıları destekleyen yapı taşlarını veya amino asitleri sağlar. Yeni yollar (öğrenirken) oluşturmak ve beynin hücre bileşenlerini hasardan korumak için yeterli proteinlere ihtiyacınız var. İyi protein kaynakları arasında fırınlanmış ve ızgara etler, çiğ kuruyemişler vb. Bulunur.

Kompleks karbonhidratlar

Karbonhidratlar beyin için enerji sağlar. Şeker, beynin ana yakıtıdır, ancak çok fazla tüketim, enerji patlamasına ve ardından dengesiz kan şekeri seviyelerine, zayıf konsantrasyona ve uyuşukluğa neden olabilir. Bu nedenle, şekeri azaltın ve tam tahıllar gibi karmaşık karbonhidrat tüketimini artırın.

Mikrobesinler

Çocukların vitamin, demir, çinko vb. mikro besinlere çok ihtiyacı yoktur, ancak bu küçük miktarlar beyin sağlığı için kritik öneme sahiptir. En iyi mikro besin kaynakları arasında meyveler, sebzeler ve salatalar bulunur.

Glikoz Tüketimi

Beyin nöronları, optimal beyin sağlığı ve işlevi için kritik olan suyu depolar. Dehidrasyon, çocuğunuzun beyninin optimal düzeyde çalışmasını engelleyerek bilişsel düşüşe neden olabilir.

Çocuklara üç-dört saatlik aralıklarla daha küçük öğünler ve ara öğünler sağlanarak evde sağlıklı beslenme alışkanlıkları teşvik edilmelidir. Araştırmalar, sağlıklı glikoz alımının enerjiyi artırdığını ve çocuklar yorgunluk veya stresten muzdaripse 30 dakika gibi kısa bir sürede odaklandığını gösteriyor.