ÇOCUĞUNUZUN İYİ BİR GECE UYKUSU ALMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ ?

Sık sık sorulur, çocuğum neden gece boyunca uyumuyor ?

uyuyan çocuk mışıl mışıl uyuyorPlaceholder

ÇOCUĞUNUZUN İYİ BİR GECE UYKUSU ALMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ ?

ÇOCUĞUNUZUN İYİ BİR GECE UYKUSU ALMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ ?

Uykunun beslenme ve egzersiz kadar önemli olması sizin için sürpriz olmayabilir. Uyku uzmanları yakın zamanda, uykunun beyin hücrelerinin her gece temizlenmesini ve hastalığa neden olan toksinlerden kurtulmasını sağladığını kanıtladılar. Ayrıca, çocuğunuzun yeterince uyumasını sağlamak, çocukların obeziteyle savaşmasına, soğuk algınlığından kaçınmasına ve okulda başarılı olmasına yardımcı olabilir. Aynı şekilde, araştırmalar çocukların ihtiyaç duydukları uykuyu aldıklarında diyabet geliştirme riskinin daha düşük olabileceğini ve daha az öğrenme sorunu ve dikkat sorunu yaşayabileceğini gösterdiğinden, çocuğunuzun iyi bir gece uykusu çekmesine yardımcı olmak oldukça önemlidir.

Çocuğunuzun İyi Bir Gece Uykusu Almasına Yardımcı Olun

Çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu uyku miktarı yaşına bağlıdır. Tipik olarak bir çocuk ne kadar küçükse, o kadar fazla uykuya ihtiyaç duyar ve yeni doğanların günde 18 saate kadar ihtiyacı vardır.

Sık sık sorulur, çocuğum neden gece boyunca uyumuyor ?

Çocuğunuzun iyi bir gece uykusu çekmesine yardımcı olacak 5 öneri:

1. Uyku Vakti Rutinlerini Yönetin

Çocuğunuzun iyi bir gece uykusu çekmesine yardımcı olmak için her gece yatma zamanı için tutarlı bir rutin oluşturmaya çalışın. Bu rutin banyo süresi dahil bir saatten az sürmelidir. 10 yaşın altındaki çocuklar için, yatma saatlerinin akşam 9'dan önce olması tavsiye edilir, çünkü araştırmalar akşam 9'dan sonra yatan çocukların daha az uyuduğunu göstermiştir. Genellikle uykuya dalmak ve gece boyunca daha sık uyanmak daha uzun sürer.

2. Çocuğunuzun İyi Bir Gece Uykusu Almasına Yardımcı Olacak Doğru Ortamı Yaratın

Bir çocuğun gece uyuduğu odanın ışığı ve sıcaklığı, uyku düzenlerinde büyük farklar yaratabilir. Çocuğunuzun iyi bir gece uykusu çekmesine yardımcı olmak için geceleri çocuğunuzun odasında aynı sıcaklık ve ışık seviyesini korumaya çalışın. Vücudunuzun biyolojik mekanizmaları, uykunun en sağlıklı halinin karanlıkta olmasını sağlar. Vücudunuzu uyutmak için gerekli olan hormonlar ışık kirliliği ile bozulabilir. Buna gece lambaları veya parlak saatler de dahildir. Çocuklarınız karanlıktan korkuyorsa, gece lambasını yatak odasının dışına koymayı deneyin ve uyuduklarında söndürün. Karartma perdeleri, sabah güneşinin onları sabah çok erken uyandırmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Kaşıntıya neden olan alerjenler, bazı çocukların uykuya dalmakta güçlük çekmesinin veya gece sık sık uyanmalarının da bir nedeni olabilir. Düşük alerjenli organik pamuklu pijama ve çarşaflar, hassas çamaşır deterjanı kullanmanın yanı sıra yardımcı olabilir. Alerjilerin endişe verici olabileceğini düşünüyorsanız, çocuğunuza alerji testi yaptırın.

3. Fişi Çekin

Yatmadan önce sadece iki saatlik ekran süresi, vücuda uyumasını söylemek için geceleri doğal olarak oluşan bir kimyasal olan melatonin düzeylerini azaltmak için yeterlidir. Çocuk doktorları tarafından yapılan araştırmalar, yatmadan önce sadece bir saatlik video oyunlarının çocuklar için önemli uyku bozukluğu gösterdiğini buldu. Bu nedenle akşam yemeğinden sonra ekran başında geçirilen zamanı ortadan kaldırın. Bunun yerine, çocuğunuzla birlikte okumaya zaman ayırın! Uyku vakti hikayeleri okumak, çocuğunuzu uykuya hazırlamanın harika bir yoludur. Sadece öğrenmelerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sakinleşmelerine ve rahatlamalarına yardımcı olma avantajına da sahiptir. Onlara kitap okuyarak geçirdiğiniz o özel zaman, aynı zamanda bağ kurmanıza da yardımcı olur ve bu daha fazla rahatlamaya yardımcı olur.

4. Çocuğunuzun İyi Bir Gece Uykusu Almasına Yardımcı Olacak Beslenme

İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim, beslenmenin uyku düzeninde büyük rol oynadığına dikkat çeker. Bazı ebeveynler, çocuklarının yüksek yararını göz önünde bulundurarak yatmadan önce ekstra meyve porsiyonları eklemeye çalışabilir. Ancak, bu aslında yatmadan önce çok fazla enerji ekliyor olabilir. Çocuğunuz açsa, yulaf ezmesi ve süt gibi protein ve karbonhidratları birleştiren yiyecekler, triptofan gibi davranan amino asitleri oluşturur. Bu sizi uykulu hissettiren kimyasaldır. Uykuya yardımcı olan diğer yiyecekler arasında yoğurt, muz, kümes hayvanları, yumurta ve ton balığı bulunur. Yatmadan önce atıştırmalık olarak şekerli yiyeceklerden kaçının.

5. Yatma Vaktini Özel Hale Getirin

Son olarak, yatma zamanını özel bir zaman gibi hissettirmek, çocukların her gece o zamanı sabırsızlıkla beklemelerini sağlar. Bir yatma vakti hikayesi ve bir sohbet için size sarılmayı içeren öngörülebilir yatma zamanı rutini sağlamak, muhtemelen çocuğunuzu sakinleştirecek ve daha kolay uykuya dalmasına yardımcı olacaktır. Çocuklar sevildiğini hissettiklerinde daha rahat hissetme eğilimindedirler. Birlikte bu özel zamanın tadını çıkarın ve ikinizin de sabırsızlıkla beklediği pozitif uyku rutinini yaratın.