ÇOCUĞUNUZUN YOĞUN PROGRAMINI YÖNETMEK İÇİN 7 İPUCU

Ertesi sabah için elinizden geldiğince bir gece önceden hazırlanın.

Yoğun Program ile Başa Çıkan ÇocukPlaceholder

ÇOCUĞUNUZUN YOĞUN PROGRAMINI YÖNETMEK İÇİN 7 İPUCU

ÇOCUĞUNUZUN YOĞUN PROGRAMINI YÖNETMEK İÇİN 7 İPUCU

1. Her Şeyi Yazın

Telefonunuza veya not defterinize, aklınıza gelen tüm zamanlama ayrıntılarını yazın. Birçoğumuz önemli olayları yazıyoruz fakat ayrıntıları atlıyor ya da kaçırıyoruz. Çoğu zaman, en küçük ayrıntılar aklımızdan geçmesi gereken ilk şeylerdir. Çocuğunuzu okula bırakırken bir yol çalışmasının başladığını görürseniz ve farklı bir rota izlemeniz veya işe gidişinize 10 dakika daha eklemeniz gerekiyorsa, yazın!

2. Yapabildiğiniz Zaman Hazırlayın

Ertesi sabah için elinizden geldiğince bir gece önceden hazırlanın. Artık çocuklar sınıfa döndüğüne göre, ebeveynler bir kez daha öğle yemeği ve okul çantalarını paketleme telaşı yaşıyor. Gecenin sakinliğinde elinizden ne geliyorsa hazırlayın, sabah kendinize teşekkür edeceksiniz!

3. Kendinize Not Bırakın

Her şeyi yazmanın devamı olarak, evinizin her yerine kendinize notlar bırakın. Ön kapıda, evden her çıktığınızda hatırlamanız gereken eşyaların bir listesini bulundurun. Anahtarlarınızı, maskenizi, damlatmaz bardağınızı, emziğinizi unuturken arabadan eve sonsuz gidip gelmekten kaçınmak için çıkarken hızlıca kontrol edin.

4. Kısa Görevleri Uzun Görevlerden Ayırın

Bazen yapılacaklar listenize bakarken “cevapsız aramalara dön” veya “bakkal alışverişine git” diyeceksiniz. Bu görevler zaman ve çaba açısından çok farklıdır. "Kısa" görevleri ayırmak, o gün 12 göreviniz olsa da, yalnızca ikisinin uzun görevler olduğunu göreceğiniz için onlar daha az göz korkutucu hale getirecektir.

5. Kendini Unutma

Meşgul bir ebeveyn olarak stresinizi nasıl azaltacağınıza dair bir yazımız var. Kendiniz için rutininize zaman ayırmak, programınıza ayak uydurabilmeniz ve çocuğunuzun yanında olabilmeniz için çok önemlidir. Bir bebek bakıcısı ayarla, spor salonuna git, kitap oku. Gününüzün bir bölümünü tamamen kendi çıkarlarınıza adamak için ne gerekiyorsa yapın.

6. Zaman Bloğu Görevleri

Bazı görevler sonsuza kadar sürecekmiş gibi görünür veya bilirsiniz ki başlarsanız kendinizi kaptırabilir ve akşamın yarısını kaybedebilirsiniz. Oturma odasını toplamak veya bazı dosyaları düzenlemek gibi belirli bir "son"u olmayan görevler için belirli bir süre belirleyin ve ondan uzaklaşın.

7. Çocuğunuzu Planlama Konusunda Size Yardım Etmesi İçin Teşvik Edin

Tartışılan ipuçlarının her birini uygularken, çocuğunuzu size yardım etmesi için teşvik edin. Kendileri için notlar yazmasını veya haftalık programlarını odalarında bulundurmaları için paylaşmalarını sağlayın. Bu onları kendi rutinlerinde aktif bir katılımcı yapacak ve okuldan iki dakika uzakta olduğunuz için son dakika ”anne ödevimi unuttum” demelerini (en azından bir kısmını) önleyecektir!

Bunlar, çocuklarının yoğun programını yönetmenin yollarını ararken aileleri merkezlerimizde göz önünde bulundurmaya teşvik ettiğimiz ipuçlarından sadece 7'sidir. Bu küçük ayarlamaların büyük sonuçlara katkıda bulunduğunu görerek İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim blogumuzda bu konu başlığına da değindik.