Erken Çocukluk Eğitiminde Müziği Tanıtmak İçin 7 İnanılmaz Neden?

Erken çocukluk eğitimi programlarında müziği tanıtmanın inanılmaz faydaları var.

Müzik dinleyen çocukPlaceholder

Erken Çocukluk Eğitiminde Müziği Tanıtmak İçin 7 İnanılmaz Neden?

Erken Çocukluk Eğitiminde Müziği Tanıtmak İçin 7 İnanılmaz Neden

Erken çocukluk eğitimi programlarında müziği tanıtmanın inanılmaz faydaları vardır. İlk olarak, müziğin erken bir takdirini geliştirir, ancak aynı zamanda inanılmaz bilişsel, gelişimsel ve duygusal faydaları da vardır. 2012'de McMaster Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya dayanarak, yaşamlarının ilk yılında ebeveynleriyle müzik derslerine katılan bebeklerin "daha fazla gülümsediklerini, daha iyi iletişim kurduklarını ve müziğe karşı daha erken ve daha karmaşık beyin tepkileri gösterdiklerini" keşfettiler. Katılımı teşvik eden müzik dersleri aracılığıyla bebekler motor, dil becerileri ve sosyal becerilerini geliştirmeye yardımcı olan etkinliklere maruz bırakılır. Bu beceriler beyinlerini ve daha fazla gelişmelerini teşvik eder.

İşte erken çocukluk eğitiminde müziğin 7 şaşırtıcı faydası:

1.Sosyal Becerilerin Gelişimi

Erken Çocuklukta Müzik - Bebek Davulları

Erken çocukluk döneminde müzik, bebeklerin mutluluk, üzüntü ve öfke gibi farklı duyguları anlamalarına yardımcı olmak için kullanılabilir. Bu, sosyal becerilere yardımcı olan sağlam bir duygusal anlayış temeli sağlar. Bu duyguları şarkı yoluyla aktararak ve ebeveyn etkileşimi ile birleştirerek bebekler bu duygulara erkenden aşina olabilir ve kendi duygusal farkındalıklarını artırabilir.

Benzer şekilde, McMaster Üniversitesi tarafından yapılan başka bir araştırma, başkalarıyla müzikle senkronize hareket etmenin, küçük çocukların sosyal bağlar geliştirmesine yardımcı olduğunu buldu.

2.Motor Becerileri Arttırın

Bebekler yeni enstrümanlar keşfettikçe onları nasıl çalacaklarını ve istedikleri sesleri nasıl çıkaracaklarını öğrenirler. Tef gibi bir enstrüman çalarak veya bebeğinizin bir çırpıcı tutup ellerini ksilofon tuşlarına yönlendirmesini sağlayarak, bebekler motor becerilerini geliştirebilirler. Onlar geliştikçe, bebeğin kendi müziğini yapmak için becerilerini daha da geliştirdiğini fark edeceksiniz.

3. Duyusal Farkındalık

Duyusal farkındalık ve motor kontrolün birleşimi, bebeğin genel gelişiminin merkezinde yer alır. Konuşmayı, şarkı söylemeyi ve enstrüman çalmayı öğrenmek için gerekli olan farklı sesleri tanımayı ve hareketleri geliştirmeyi öğrenirler.

4. Dil İlerlemesi

Müzik gibi erişilebilir etkinlikler çocukları dile maruz bırakır. Şarkı söylemek, bebekleri kendi yollarıyla katılmaya teşvik edebilir. Araştırmalar, gevezelik etme girişimlerinin, sadece gevezelik bile olsa, bebeklerin beyinleri için iyi olduğunu ve hatta onlara okula erken başlamalarını sağlayabileceğini gösteriyor.

Erken Çocuklukta Müzik - Bebek Ksilofonu

5. Duygusal Düzenleme

Favori şarkıları söylemek, müzik ve olumlu deneyim arasında sağlıklı ilişkiler kurmaya yardımcı olur. Ebeveynler olarak müzik dersleri, ebeveynlere bebeklerini müzik yoluyla nasıl sakinleştireceklerini öğretmeye yardımcı olabilir. Erken çocukluk döneminde müzik de kendini ifade etme ve kendini düzenleme için önemli bir araçtır. Çocukların kendi duygularının farkına varmalarına ve onları mutlu eden şeylerle duygularını nasıl düzenleyebileceklerine yardımcı olur.

6. Erken Çocuklukta Beyin Gelişiminde Müzik

Washington Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, müzikli oyunun, beynin müzik ve konuşma işleme ile ilgili alanlarını ve ayrıca dikkat kontrolü ve gözlem kalıpları gibi diğer bilişsel becerileri harekete geçirmeye yardımcı olduğunu keşfettiler. İki farklı bebek grubunun müziğe verdiği tepkilere bakıldığında, araştırma, müzik etkinliklerine katılan grubun, müzikteki değişikliklere, arka planda çalan oyuncaklarla oynayan gruba göre daha güçlü tepki gösterdiğini buldu.

Benzer bir McMaster araştırması, bebeklerin doğal olarak ritimlere ve sabit vuruşlara çekildiklerini gösterirken, müzik derslerine katılan bebeklerin katılmayanlara göre daha fazla tepki gösterdiğini göstererek bunu destekler.

7. Ebeveyn-Çocuk Bağlaması

Çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmek, duygusal bağları güçlendirmek için önemlidir. Miami Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, çocuğunuza şarkı söylemek kadar basit bir şey bile daha güçlü bir bağ kurabilir. Bebekler yalnız müzik dinlemekten çok kendilerine söylenenlerle ilgilenirler.

Ayrıca, annelerin bebeklerinin dikkatini çekmek için şarkı söylemelerini ayarlama konusunda doğal bir yetenekleri vardır - bu gerçekten oldukça şaşırtıcı!