Çocuğunuza Nezaket Nasıl Öğretilir?

Çocuğunuza Nezaket Nasıl Öğretilir?

Nezaketin Çocuklar Üzerindeki ÖnemiPlaceholder

Çocuğunuza Nezaket Nasıl Öğretilir?

Çocuğunuza Nezaket Nasıl Öğretilir?

İyilik evde başlar. Çocuklarınıza başkalarına karşı nazik olmayı öğretmek, onların günlük yaşamlarına dahil edebileceğiniz bir şeydir. Çocuğunuza başkalarına nasıl saygılı ve kibar davranacağını nasıl göstereceğinizden emin değilseniz, aşağıdaki örnekler yardımcı olacaktır:

Çocuğunuza Nezaket Nasıl Öğretilir?

Küçük yaşlardan itibaren çocuklarınıza "lütfen" ve "teşekkür ederim" gibi basit kelimelerin günlük etkileşimlerinde nasıl fark yaratabileceğini gösterin. İyiliğin pratik gerektirdiğini unutmayın. Nazik ve sevecen olmayı ne kadar çok uygularlarsa, o kadar kolay olacaktır. İlk başta onlara sormanız gerekecek, ancak bir süre sonra asılacaklar. Ayrıca sabırlı olmanız gerekecek. Her çocuk bir bardak süt istemeden önce “lütfen” demeyi hatırlamaz ve “akşam yemeği için teşekkür ederim” demeyi unutacakları zamanlar olacaktır. Ancak, bu önemli bir şey değil. Çocuklarınız çoğu zaman kibar ve nazik olduğu sürece, harika bir iş çıkardınız.

Onlara Nasıl Adım Atılacağını Göster

Evde sohbet etmek, çocuklarınıza nezaketin ne kadar önemli olduğunu göstermenin harika bir yoludur. İster odalarını temizliyor, ister akşam yemeğinden önce sofrayı kuruyor olsun, evin etrafında dolaşmak bir nezaket eylemidir. Hatta çocuklarınıza her gün ne yapmaları gerektiğini unutmamaları için bir çizelge üzerinde ev işleri atayabilirsiniz. Konuşmak, çocuğunuza gurur duygusu verir çünkü evi temiz tutmak için üzerlerine düşeni yapıyorlar. Evde konuşmayı öğrendiklerinde, arkadaşlarının evlerinde ve okulda da devreye girecekler.

Gönüllü

Çocuğunuzla bir yaşlılar evinde, aşevinde veya hayvan barınağında gönüllü olarak çalışmak, onlara başkalarına karşı nazik olmayı öğretebilir. Çocuklarınızla ayda bir veya birkaç ayda bir gönüllü olsanız bile, bu onların karakterlerini şekillendirmeye yardımcı olacak ve onlara başkalarına karşı nazik olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterecektir. Eski kıyafetleri ve oyuncakları daha az şanslı olanlara bağışlamak ya da en sevdikleri oyun alanında çöp toplamak olsun, çocuklarınızla ne tür bir gönüllülük yaparsanız yapın, büyük bir fark yaratabilir.

Çocuklarınızı Kibar Oldukları İçin Ödüllendirmeyin

Nazik olmak, çocuklarınızın kendi başlarına yapmak istemesi gereken bir şeydir. Çocuklarınıza nezaketin bir erdem olduğunu ve ödüllendirilmesi gereken bir şey olmadığını öğretmelisiniz.

Çocuklarınız bir başkası için güzel bir şey yaptığında, ondan gelen iyi his başlı başına bir ödül olmalıdır. Bununla birlikte, çocuğunuz bir nezaket davranışı gösterdiğinde, onlarla gurur duyduğunuzu bilmeleri için bunu kabul edebilirsiniz.

Örnek Olarak Yaşa

Çocukların güçlü rol modellere ihtiyacı var ve bu hizmeti kendi ebeveynlerinden daha iyi kim sağlayabilir? Çocuklarınız başkalarına karşı nazik olduğunuzu görürlerse, onlar da aynısını yapacaklardır. Nezaket sizinle başlar ve çocuklar keskin gözlemcilerdir. Çevrenizdekilere ne kadar iyi davranırsanız, çocuklarınıza o kadar iyi örnek olursunuz. Çocuğunuza kibar olmanın ve başkalarına değer vermenin yalnızca etkileşimde bulundukları kişiyi iyi hissettirmekle kalmayıp, aynı zamanda kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak bir şey olduğunu gösterdiğinizde, aslında iyi olmaktan zevk alacaklardır.

Sorularınız İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim ile iletişime geçin.