ÇOCUĞUNUZU ÇOCUK BAKIMINA HAZIRLAMAK İÇİN İPUÇLARI

Çocuğunuzu Çocuk Bakımına Hazırlayın

Kişisel Bakımını Yapan ÇocukPlaceholder

ÇOCUĞUNUZU ÇOCUK BAKIMINA HAZIRLAMAK İÇİN İPUÇLARI

ÇOCUĞUNUZU ÇOCUK BAKIMINA HAZIRLAMAK İÇİN İPUÇLARI

Çocuğunuzu Çocuk Bakımına Hazırlayın

Çocuğunuzu çocuk bakımına göndermek konusunda karışık duygular içindeyseniz, yalnız değilsiniz. Birçok ebeveyn, çocuklarının bu kadar hızlı büyümesine üzülür ve belki de kolayca uyum sağlayamayacaklarından biraz endişelidir. Hem siz hem de çocuğunuz için büyük bir geçiş.

Çocuğunuzu sadece çocuk bakımı için hazırlamanız değil, aynı zamanda bu değişiklikle ilgili kendi kararsız duygularınızı ailenize kabul ettirmeniz gerekir. Çocuklarınızın, liderlik güdülerini her zaman sizden alacağını unutmayın. Buna nasıl yaklaştığınız, kesinlikle evden uzakta yeni sosyal hayatlarına geçiş yeteneklerini etkileyecektir.

Duygularınızı Kendinize Saklayın

Birçok çocuk duygularınızı hissedebilir. Söyledikleriniz ve ses tonunuz hislerinizi iletir. Çocuk bakımı beklentileri konusunda iyimser, cesaret verici ve heyecanlıysanız, çocuğunuz da olacaktır. Yeni arkadaşlarla tanışmak, oyun oynamak ve yeni şeyler öğrenmek gibi çocuk bakımına katılmanın tüm olumlu yönlerini vurgulayın.

Küçük süngeriniz, yolladığınız her şeyi emecek…

Konuş Ve Dinle

Çocuk bakımı hakkında konuşmak için çok zaman harcayabilirsiniz, ancak onları dinlemeyi unutmayın. Küçük çocuğunuza yanıt vermesi ve kendi duygularını ifade etmesi için bir şans verin. Duygularını net bir şekilde tanımlayamayabilirler, ancak onlara kendi duygularıyla rahat hissetmeleri için alan verin.

Sizden uzak durmaktan korktuklarını söylerlerse, duygularını kabul edin ama olumlu kalın.

Rol Yap Ve Pratik Yap

Çocukların duygularını ifade etmelerini ve bilinmeyenlere karşı daha özgüvenli olmalarını sağlamanın en iyi yollarından biri, yapacaklarını hayal etmek ve uygulamaktır.

Çocuk Bakımında Gerçekleşecek Sosyal Durumları Canlandırın:

Paltolarını çıkarıp asmalarını isteyin.

Bir oyun oynuyormuş gibi yapın ve onlara nasıl sıra alacaklarını gösterin.

Birinin dikkatini uygun şekilde nasıl çekeceğinizi gösterin.

Birlikte kitap okuyun, özellikle çocuk bakımıyla ilgili olanları.

Rol paylaşım durumlarına özen gösterin.

Sabırlı ol.

Çocuğunuz hayatındaki bu yeni bölüm hakkında daha az heyecanlı görünüyorsa, sakin olun ve ona zaman tanıyın. Kaygılarının bir parçası olarak eski alışkanlıklarına geri döneceklerini bile görebilirsiniz. Endişelenmeyin. Sabırlı ve sevgi dolu kalırsanız, sonunda çocuk bakımını kabul edecek ve hatta sabırsızlıkla bekleyeceklerdir.

Mutlu Vedalara Hazırlanın

İzmir Hatay Anaokulu Çocukları rutini sever ve buna ihtiyaç duyarlar. Onları her gün göndermek için tipik bir rutine karar verin ve bunu anaokulunun ilk gününde başlatın. Erken bir başlangıç ​​yapın ve birlikte kahvaltıya oturun. Belki her gün arabada çaldığınız ve birlikte söyleyeceğiniz özel bir şarkınız olur. Yalnızca sizin ve çocuğunuzun bildiği "gizli" bir kucaklama veya hoşça kal işareti seçin. Onları bıraktığınız ve aldığınız zaman için saklayın.