ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENİNİ TEŞVİK ETMEK

Çocuğun Özgüvenini Artırmanın 3 Basit Yolu

Astronot ÇocukPlaceholder

ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENİNİ TEŞVİK ETMEK

ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENİNİ TEŞVİK ETMEK

Çocuğun Özgüvenini Artırmanın 3 Basit Yolu

Eğlence Evi vizyonu şeklinde tabir edilen sözcük öbeği, özellikle okul tatillerinde her çocuğun rahatlama ve eğlenme şansını hak etmesidir. Eğlenmek, çocuklarda özsaygı ve güven oluşturur. Ayrıca çocuklukları ve ergenlikleri boyunca daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı olur ve bu da bir bütün olarak topluma katkı sağlar.

Bir havuzdaki dalgalanmaları düşünün bir çocuğun kendi algısındaki küçük, olumlu bir değişiklik, çevresindeki birçok kişi üzerinde önemli bir etkiye sahip olur ve daha sonra çevresindekilere tesir eder.

Bu, House of Fun ekibinin geçen yıl ziyaret ettiği muhteşem hayır kurumu Jamie's Farm (Home - Jamie's Farm (jamiesfarm.org.uk)) dahil olmak üzere dünya çapında birçok kuruluş tarafından her gün tanıtılan bir etkinliktir. Jamie'nin Çiftliği, gençlerin eğitimde, evde ve toplumda gelişmesine yardımcı olmak için çiftçilik + aile + terapiyi kullanır. Kendi sözleriyle, "Dayanıklılık, öz saygı ve duygusal okuryazarlık eksikliği, bir çocuğun okuldaki başarısını sınırlar, sağlığı, ilişkileri ve öğrenmeye hazır olmayı etkiler.

House of Fun'da etnik kökenleri, dinleri veya sosyo-ekonomik geçmişleri ne olursa olsun çocuklarda özgüven geliştirme noktasında büyük katkı sağlar.

Bu nedenle, yararlı olacağını umduğumuz ve çocuğunuzun öz saygısını artırmanın sadece üç basit yolunu paylaşmak istiyoruz.

1. Olumlu Bir Geri Bildirim Döngüsü Oluşturun

Aynı şarkı kafanızda tekrar tekrar çalıyor. Şarkı çalmıyorken bile, görünüşe göre seçmeden, kendinizi melodiye eşlik ederken buluyorsunuz. Çocuklar için geribildirim (dönüt) ile aynı şeydir. Kendileri hakkında olumlu ya da olumsuz aynı şeyi sürekli olarak duyarlarsa, bunun doğru olduğuna inanmaya başlayacaklardır. Education Endowment Foundation'a (Education Endowment Foundation | EEF) göre, geri bildirimin hem olumlu hem de olumsuz etkilerine ilişkin önemli sayıda inceleme ve meta-analiz vardır. Özetle, bir çocuk yaptıklarıyla ilgili olumlu yorumları ne kadar çok duyarsa, aynı olumlu şeyi tekrar yapmak için o kadar çok çaba gösterecektir. Burada hedeflenen geri bildirim çok önemlidir.

Araştırmalar, "Aferin arkadaşınızın boya fırçasını düşürdüğünde almasına yardımcı olmanı gerçekten beğendim" gibi belirli bir yorumun benlik saygısı üzerinde çok daha olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor. Basit, "Aferin."

2. İltifat Edin Ve İltifat Edin

Bir çocuğa iltifat etmek, onların gönlüne girme hususunda önem arz eder. Evde iltifat alma ve verme alıştırması yapmak, çocuklara başkalarında değer görmenin önemini öğretebilir, böylece bunu kendi içlerinde görmeyi kavrarlar.

Evde oynaması kolay bir oyun 'Senin Hakkında Sevdiğim Şey Bu'. Bir yemekte, kanepede, yatmadan vb. birlikte otururken, grubun etrafında dolaşın ve her bir kişi hakkında güzel bir şey söyleyin. Birisi bir iltifat aldığında, teşekkür ederim desin. Basit ama etkilidir.

3. Keşif Yoluyla Egzersiz Yapın!

Egzersizin benlik saygısı üzerindeki faydaları sayısızdır ve pedagojik olarak kanıtlanmıştır.

5-18 yaş arası çocukların günde en az 60 dakika orta dereceli aktiviteye ve ayrıca kasları ve kemikleri güçlendirmek için başka egzersizlere katılmasını önerilmektedir. Çocuklar ve gençler için İzmir Hatay Anaokulu fiziksel aktivite kılavuzlarına göre, egzersizin organize, yapılandırılmış bir etkinlik olması gerekmez. Sadece 'keşfe çıkmak' (süslü elbise isteğe bağlı!) bile çocukları aktif hale getirebilir ve keşfettiklerine uyum sağladıkça yaratıcılıklarını teşvik edebilir. Daha sonra bu keşifleri arkadaşlar, kardeşler, ebeveynler, akrabalar ile paylaşmak sosyal beceriler üzerine kurulur ve bu da çocukların değerlerini bir grup, aile, topluluk vb. olarak görmelerine yol açar. Egzersiz = keşif.